Published: 1/17/2022 8:55:46 AM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Zoomability Int AB: Zoomability spår betydligt högre försäljning under 2022 - vd

Elfordonsbolaget Zoomability står starkt rustade inför en expansion under året och spår en högre försäljning. Det skriver vd Pehr-Johan Fager i ett vd-brev. Han uppger vidare att bolaget också söker efter en ny vd.

Företaget har fått in kapital genom sina teckningsoptioner och även stärkt sin organisation vilket gör att man kan öka fokus på marknadsföring.

"Några försäljningssiffror vill jag inte gå ut med, men vi räknar med betydligt högre försäljning under 2022 jämfört med 2021", skriver han.

Zoomability har påverkats negativt av covid-19-pandemin vilket satt stopp för marknadsaktiviteter där företagets produkt var tänkt att visas upp. Företaget tror också på en fortsatt effekt i det kortare perspektivet.

"När det gäller 2022 så kommer förmodligen de första månaderna bli lite besvärliga beroende på de höga smittotalen som Omikron nu bidrar med. Men lyssnar man till experter så tror många att det mesta ska kunna vara över efter mars. Under tiden producerar vi på och levererar ut de beställningar som ändå kommer in, men vi bygger också upp ett litet lager, både i USA och Sverige. Detta för att snabbt kunna leverera kommande beställningar med anledning av den ökade efterfrågan vi räknar med framöver", skriver Fager.

Företaget fortsätter att arbeta med planerna på att skapa ett joint venture i Kina.

Fager uppger också att han någon gång under året kommer att lämna vd-rollen. Zoomability söker efter en ny vd.

"Det är dock ingen brådska och jag kommer vara tillgänglig så länge det behövs", skriver han.

Read more about Zoomability Int AB