Published: 4/13/2022 2:25:08 PM

This is a news from the Finwire news agency Disclaimer


Finwire about Zoomability Int AB: Zoomabilitys arbete kring tillverkning och leverans av fler Zoom Uphill snart slutfört - vd-brev

Elfordonsbolaget Zoomabilitys interna arbete med att producera och leverera betydligt större volymer av Zoom Uphill är snart slutfört. Det uppger Pehr-Johan Fager i senaste vd-brevet inför påsken.

Pehr-Johan Fager säger att det är "en hel del jobb" som lagts på detta under ledning av operativa chefen Peter Thelin.

Framåt förväntar sig bolaget en extra ökad försäljning i Norge och Italien, utöver Sverige. I Italien sker en stor marknadssatsning genom distributören Greenova från 23 april till slutet av juli, medan i Norge kommer Zoom Uphill att testas mot rullstolsdirektivet EN12184.

"Det är ett krav för att få vara med i den upphandling som NAV nu ska genomföra och gäller hela Norge. Vi började processen redan i mars med det ackrediterade certifieringsorganet RISE i Borås. Om Zoom Uphill inkluderas i NAV-upphandlingen finns det en rad potentiella kunder vi direkt kan leverera till under Q3 och Q4", säger Pehr-Johan Fager.

Bolaget letar också efter ny vd och den processen är fortsatt pågående. "Det är viktigt att det blir rätt", säger Pehr-Johan Fager om den nya personen som ska leda bolaget.

Read more about Zoomability Int AB