Press release from Companies

Publicerat: 2019-05-02 09:00:00

Freetrailer Group A/S: Freetrailer vinder markante markedsandele i Sverige med ny salgsstrategi

Freetrailer har indgået partnerskabsaftaler med 13 nye partnere i Sverige. Dermed er antallet af svenske partnere næsten tredoblet og det potentielle antal udlejningssteder mangedoblet.

Det svenske marked er mere end dobbelt så stort som det danske for Freetrailer. Dette til trods har den svenske forretning indtil nu kun udgjort omkring 22% af Freetrailers forretning. Et af formålene med børsnoteringen på Spotlight Stock Market sidste år var at udbygge forretningen på de nordiske hjemmemarkeder med særlig vægt på Sverige, så snart kapitalen var rejst og den elektroniske lås for alvor klar til udrulning.

Freetrailer havde ved børsnoteringen omkring 1.470 trailere i drift, og disse trailere er fordelt på mere end 220 udlejningssteder i hele Skandinavien.

Heraf er 330 trailere i dag placeret i Sverige fordelt på 65 udlejningssteder. Den svenske forretning udgør således fortsat kun cirka 22% af den samlede forretning.

Med Sverige som test-land har Freetrailer i de seneste måneder valgt en ny salgsstrategi, som betyder, at der indgås vanlige 3-årige aftaler, men uden krav til et stort antal trailere fra starten. I stedet aftales der en individuel udrulning og gradvis opjustering af antal trailere efterhånden, som budgetter frigøres hertil hos den enkelte partner. Denne strategi viser allerede nu markante resultater med 13 nye, store partnere i Sverige, som alle har indgået 3-årige aftaler.

Dermed ændres det konkrete potentiale markant, idet det mulige antal udlejningssteder dermed øges med mere end 2.700 alene i Sverige. Dette betyder, at grunden er lagt til en vækst, som vil kunne medføre, at det svenske marked kommer på niveau og potentielt set også forbi det danske i løbet af 4 - 6 kvartaler. Dermed vil det svenske marked alene kunne sikre en fordobling af omsætningen i Freetrailer Group A/S og en forbedring i indtjeningen, som vil være endnu mere markant som følge af, at de faste omkostninger kun i meget begrænset omfang følger med omsætningen.

De nye partnerskabsaftaler er indgået med en række af Sveriges mest kendte brands inklusive Riksbyggen, Mekonomen, Mio Möbler, Caparol, ICA Maxi, Bo Trygg, Mekonomen, Your Space, Kila Möbler, Bra Sommarmöbler, Big Pink Malmö, Förrådet, Båstad Toreskov Self Storage og Vimpeln.

Hovedparten af disse nye partnere havde ingen gratis trailerservice før aftalen med Freetrailer. Dermed repræsenterer aftalerne – udover det store vækstpotentiale til Freetrailer – også at deleøkonomien for alvor er ved at etablere sig indenfor trailerudlejning i Sverige. Aftalerne rulles ud i de kommende kvartaler med Freetrailers elektroniske lås som standard, hvilket betyder, at kunderne vil kunne låne og returnere deres trailere når som helst på døgnet uden involvering af butikspersonale.


For mere information om Freetrailer Group A/S kontakt venligst:
Allan Sønderskov Darré, Group CEO & grundlægger

E-mail: asd@freetrailer.com
Telefon: +45 42 90 90 98


Kort om Freetrailer Group A/S
Freetrailer er en dansk teknologivirksomhed, grundlagt i 2004, med det formål at gøre det nemt at booke og låne en trailer gratis via en deleøkonomisk it-platform. Virksomheden tilbyder i dag sine kunder en 100% selvbetjeningsløsning via app og elektronisk lås, der giver kunderne fuld fleksibilitet.

Konceptet har vist sig at skabe øget trafik til butikkerne på en nytænkende og anderledes måde og siden opstarten har mere end 2 millioner kunder lånt en gratis Freetrailer hos IKEA, SILVAN, Bilka, Pelican Self Storage – eller hos en af virksomhedens mere end 30 andre samarbejdspartnere i Norden. Virksomheden arbejder med en todelt vækstplan, hvor styrkelsen af de eksisterende hjemmemarkeder udgør det ene ben, og en yderligere internationalisering af konceptet udgør det andet.

Det danske dagblad Børsen har tildelt Freetrailer syv vækstgazeller i streg. Freetrailer står i dag med et yderst rentabelt og globalt skalerbart forretningskoncept, der bygger på en gennemtestet og robust it-platform.

Läs mer hos Cision
Läs mer om Freetrailer Group A/S