Hem

Publicerat: 2020-05-12 07:01:00

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om STENOCARE A/S: Stenocare skifter børs til First North

Det danske, medicinske cannabisselskab Stenocare skifter børs i næste uge til First North på Nasdaq i København, fra Spotlight. Det oplyser selskabet mandag efter markedets lukketid og tilføjer, at man desuden planlægger en nyemission på 45 mio. kroner.

Planen med skiftet er på sigt at blive en del af smallcap på Nasdaq, som en del af selskabets mål om at blive markedsleder i Europa inden for medicinsk cannabis. Det europiske marked for medicinsk cannabis anslås at nå en værdi på omkring 2,2 mia. dollars i 2024.

Ifølge Stenocares meddelelse, planlægger selskabet at lancere et nyt produkt i løbet af 2020.

I et interview med Finwire den 26. februar, det vil sige inden Covid-19-krisen for alvor ramte verden, oplyste topchef Thomas Schnegelsberg, at han ventede, at Stenocare vil have produkter tilbage på hylderne i apotekerne inden for 5-6 måneder.

Teknisk værdistigning af aktien
Samtidig vil selskabets tre grundlæggere levere returnerede aktier fra den tidligere partner CannTrust, retur til alle der tegner i emissionen. Det betyder, at der vil blive indlagt en rabat til aktionærerne ved køb af de "nye" aktier samt, at der vil ske en teknisk stigning i aktiens værdi på omkring 5 procent.Hver aktie vil give én tegningsret, og seks tegningsretter vil give ret til at købe én ny aktie til 20 kroner. Tre nye aktier vil udløse én bonusaktie gratis. Det betyder, at man for hver 18 aktier reelt vil kunne få ret at købe tre nye og modtage én gratis aktie, dvs. i alt 22 aktier, hvoraf den ene er gratisaktien.

Divideres gratisaktien med de 21 købte aktier, vil det svare til en værdistigning på kursen på cirka 5
procent.

Läs mer om STENOCARE A/S