Publicerat: 2018-11-09 12:06:29

Detta är en nyhet från nyhetsbyrån Finwire Disclaimer


Finwire om Scandion Oncology: 'Nyt forretningsben på vej' - Scandion Oncology-chef efter stærk Spotlight-debut - interview

Det danske biotekselskab Scandion Oncology skød i vejret ved sin debut på Spotlight-børsen i går, hvor aktien steg 52 procent til 8,9 kroner fra de oprindelige 5,85. CEO Nils Brünner er glad for, at virksomheden valgte First North-børsen fra.

Efter noteringen på den svenske minibørs barsler den danske virksomhed, som udvikler lægemidler til resistens mod kemoterapi, nu også med et helt nyt forretningsben.

"Vi er meget, meget glade," indleder Scandion Oncologys administrerende direktør, da Finwire fanger ham på telefonen lidt over et halvt døgn efter den første dag på Spotlight er veloverstået.

"På sådan en dag har man ingen forventninger. Man lukker øjenene. Vi har gjort alt det, vi kunne, og så er det op til investorerne. Det var fuldstændig fantastisk."

Pengene fra noteringen skal dels bruges på at færdiggøre produktionen af virksomhedens præmiehingst, lægemidlet SCO 101, der skal kunne give kræftpatienter modtageligheden tilbage over for kemoterapi. Dels skal pengene også bruges på at starte fase 2-studiet af SCO 101.

Topchefen peger på den relativt lave værdisætning som et vigtigt element i forhold til at skabe god vækst i aktien på debutdagen.

"Der er forskellige elementer i det. Vi er færdige med fase 1 (af studierne red.), klar til at gå i fase 2, hvilket er ret usædvanligt. Derudover var det vigtigt, at vi lyttede til vores rådgivere og lavede en relativt lav money valutation, for så har markedet noget mere at reagere på," siger Nils Brünner, som inden noteringen klart afviste en notering på den danske børs First North.

"På First North er der stort set ingen udvikling, men på Spotlight kan der virkelig ske nogle ting."

Selskabet har en klar plan frem mod udgangen af 2020, hvor målet er at sælge lægemidlet til et større firma, som skal sælge det videre. Partneren mangler man stadig at finde, men det er forventningen, at den er på plads inden for de næste to års tid. Den stærke notering giver dog også Scandion noget råderum til at undersøge andre forretningsben.

"Det giver noget frihed, sikkerhed og båndbredde, så vi nu kan gå ud og gøre nogle andre ting," siger Nils Brünner, som hentyder til et middel mod en anden sygdom end cancer. Han vil dog endnu ikke løfte sløret for, hvad det er.

Scandion Oncology falder lige nu 4,94 procent i dagens marked.

Läs mer om Scandion Oncology